Digitale verktøy

Digitale verktøy

mandag 27. oktober 2014

Scribus

http://www.scribus.net/ - her kan du laste ned Scribus

Scribus er et program som egner seg godt til arbeid med og produksjon av små aviser og bøker, brosjyerer eller plakat, som jeg har lagd. Jeg har aldri brukt dette programmet før, men er godt kjent med det tilsvarende programmet til Adobe; InDesign. Scribus har på langt nær så mange muligheter som Adobe, men fungerer absolutt til enkle produkter. Dette er rett og slett en fordel om man skal bruke det som verktøy i undervisningen. Scribus er lettere å lære seg og mer intuitivt. Det er likevel avansert nok for personer som ikke er vant med denne typen programmer, så man må sette av tid til å leke seg, prøve og feile. 

I motsetning til InDesign er Scribus et gratisprogram, noe som er en stor fordel om man skal bruke det som et verktøy i skolen. Det er enkelt å laste ned, slik at man sparer tid og elevene lett kan installere det hjemme om de ønsker det. 

Her er plakaten jeg lagde: 


2 kommentarer:

  1. Fin og god plakat.

    Godt å lese at du liker Scribus, synes det er lett å lære og anbefaler det. Programmet er kanskje mer avansert enn du har oppdaget og jeg skjønner meg på. En omtale av Scribus (på engelsk): "If you're after real desktop publishing power, free of charge, then nothing can compete with Scribus. The program is packed with professional features - CMYK and spot colours, ICC colour management, direct editing of vector drawings, extensive PDF support and more - and provides everything you need to produce flyers, brochures, newspapers, books and more.
    All this power does take quite some time to master, though, and while the developers have tried to help (and there is plenty of documentation to point you in the right direction) you'll need to be patient: the sheer volume of features means there's still a significant learning curve."
    Asresse http://www.techradar.com/news/software/applications/best-free-dtp-software-6-programs-to-help-you-create-top-quality-documents-1139625

    Du skriver også at man må sette av tid til å lære seg.

    SvarSlett
  2. Ja, det er nok sant. Jeg mente kanskje "mer avansert" i forbindelse med f.eks. samarbeidsmuligheter med andre program (Photoshop, Illustrator osv.)

    SvarSlett