Digitale verktøy

Digitale verktøy

fredag 10. oktober 2014

eTwinning

Hjemmesiden til eTwinning finner du her


eTwinning tilbyr en plattform for medarbeidere i skolen som jobber på en skole i et europeisk land, for at de kan kommunisere, samarbeide, utvikle prosjekter, dele og, kort sagt, føle seg som og være en del av det mest spennende læringsfellesskapet i Europa.

Plattformen stimulerer til samarbeid mellom skoler i Europa ved bruk av IKT og tilbyr skolene støtte, verktøy og tjenester. På portalen kan lærere finne nettbaserte verktøy for å finne partnere, starte prosjekter, dele ideer, utveksle praksis og umiddelbart begynne å arbeide sammen ved hjelp av forskjellige skreddersydde verktøy på eTwinning-plattformen.

Man kan f.eks. bruke eTwinning til å samarbeide med andre klasser i andre land om felles prosjekter, dele elevarbeider og lære av hverandre. Dette er jo en utmerket måte å skape autentiske skrivesituasjoner for elevene! 

Flere fordeler ved slike prosjekter:

- Øke mottakerbevisstheten
- Begrepslæring
- Språk
- Kultur
- Digitale ferdigheter






3 kommentarer:

  1. Hei! Kjapt ute... :-) Veldig spennende og inspirerende arbeidsmåte. Dekker alle de grunnleggende ferdighetene, om man legger godviljen til. Mye digital, og språklig læring, og ikke minst motiverende. Er jo også mulig å finne norske samarbeidspartnere.

    SvarSlett
  2. Hva med ei lenke til eTwinning?

    SvarSlett