Digitale verktøy

Digitale verktøy

tirsdag 7. oktober 2014

Å skrive med bilder

"Skrive med bilder" er en integrert tekst- og bildebehandler for barn og voksne som har vansker med tekst. Programmet kan hjelpe barn med lesevansker, elever som ikke klarer å skrive om ting de vet, voksne med lærevansker som ikke kan lese eller skrive, eller som har dårlige leseferdigheter. 

Programmet fungerer slik at man taster inn som i et vanlig tekstbehandlerprogram. Etter hvert kommer symboler og bilder fram når du skriver. Hvis Taleboka er lagt inn kan du også høre hva som blir skrevet – enten ord for ord, eller etter hver setning. 


Hentet fra http://www.normedia.no/

"Skrive med bilder" kan brukes som støtte for elever med lese- og skrivevansker, som kommunikasjons- og skriveverktøy eller som symbolbasert støttemateriell. F.eks. arbeidsinstrukser, oppgaver, oppskrifter, huskelapper.

3 kommentarer:

  1. Jeg er enig med deg og tror at å skrive med bilder er fint å bruke for elever med skrive- og lesevansker. Når elevene får se bilder av det de skriver om, får de festet et bilde til ordet. Det at de i tillegg kan få lest opp bokstavlydene og ordene, vil også gjøre det enklere for elever å se sammenhengen mellom bokstav og bokstavene i tale (lyd). Jeg tror at "skrive med bilder" også er fin å bruke i begrepslæring.

    SvarSlett
  2. Etter undersøkelser finner jeg ut at produktet ikke lenger tilbys fra Normedia (utgått). Programmet kan likevel være tilgjengelig på mange skolemaskiner, og da bør det brukes for de kvalitetene det har.

    SvarSlett
  3. Det er mange forskjellige programmer som fungerer på tilnærmet lik måte. Jeg har f.eks. hørt om et program man kan installere på Iphone, der man kan skrive SMSer med bilder, så får mottakeren bilder og tekst. Dette er jo et kjempegodt kommunikasjonsverktøy til barn og voksne som av ulike grunner ikke kan lese og skrive.

    SvarSlett